1. feb. 2007

"Vår, sommer, høst, vinter ... og vår"

"Kim Ki-Duks prisvinnende film "Vår, sommer, høst, vinter ... og vår" har fått et stort publikum verden over til å senke skuldrene, puste saktere og elske sin neste på ny. Mange filmer prøver, men få lykkes. Denne greier det med letthet!

I denne nærmest overjordisk vakre filmer følger vi to munker, en ung og en gammel, i arbeid, lek og læring. De bor i et ørlite flytende kloster, og gjennom årstidenes (og årenes) gang får også publikum en opplevelse av livets enorme verdi, tilværelsens skjønnhet og menneskets dumhet og ikke minst visdom.

Som tittelen antyder, er filmen delt inn i fem kapitler, med navn etter den årstiden da handlingen finner sted. Den første våren er den ene munken bare barnet, og vi følger ham i arbeid og lek. Han er flittig og lærvillig, men filmen er ikke så naiv at den later som om mennesket ikke har onde sider. På den andre siden har vi ikke bare onde sider heller. Feil vi kan gjøre skyldes ofte manglende omtanke eller manglende visdom, men det er mulig for oss å lære også."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...