25. sep. 2010

Bare selvstendige individer kan skape ekte kjærlighet

For å bli et selvstendig individ som evner å skape kjærlighet må man gå gjennom lydmuren og komme ut av ufølsomhetens vold som preger de tre laveste bevissthetsnivåene.. Å gå gjennom lydmuren vil i praksis si at man må mestre å balansere kjærlighetens fire dimensjoner; forpliktelse, frihet, ansvar og tillit (se livslovene for det fjerde bevissthetsnivået). For å lykkes med dette står man overfor en krevende utfordring for hver av de fire dimensjonene:
  • Forpliktelse
    Å mestre å holde seg til forpliktelsene i de tre punktene nedenfor. Når man mestrer dette, har man grunnleggende sett gått gjennom lydmuren. Man har blitt et selvstendig individ med et etisk ego. Man har et ego som følger etikken i de tre neste punktene.
  • Frihet
    Våge å føle og følge våre egentlige lyster, følelser og behov, selv om dette innebærer at vi ikke tar hensyn til andre slik de krever av oss og kan oppleve å bli straffet for det.
  • Ansvar
    Våge å gi slipp på alle former for krav, makt og kontroll over andre, og erstatte dette med tillit til det gode i stedet. (Eneste unntaket fra dette er krav som følger av frivillige, eksplisitte avtaler i et økonomisk samarbeid.)
  • Tillit
    Mestre å stå i lengselsfulle og smertefulle spenningsfelt. Slike følelsesmessige spenningsfelt oppstår når det man ønsker ikke samsvarer med det man opplever. Desto større avstand mellom ønske og virkelighet, desto verre er det å mestre å bli stående i spenningsfeltet.

Fra e-boken:
Å velge kjærligheten inn i livet, Indre utvikling for å skape høyere livskvalitet.
Av Per Hjalmar Svae.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...