Hvorfor kjær leik?


KJÆRLIGHET - Det er et kjempeord! Alle bruker det, hele tiden; vi finner det i ukebladenes halvpornografiske romantikk-noveller, og i hverdagslige blogger; hos new age terapeuter, religiøse fanatikere og filosofer; blandt unge tenåringer på hjørnet, på arbeidsplassen, og i eldresentrenes kantiner; i kosmetikkreklame og kokebøker...

Kan kjærlighet forklares med ord? Formidles i poesi? Har den en farge? Kan bilder, eller musikk, være uttrykk for kjærlighet? Eller følelsen av kjærlighet? Er kjærligheten en følelse? Eller en tanke? Et idéal? Handling? Kan vi klare oss uten? Hva skal vi gjøre med den? Hvordan? Hva gjør den med oss?

De fleste mener det er noe vi trenger, men er uenige om hva kjærlighet er, hva det betyr å ELSKE? Mange religioner har en idé om at man skal elske sin neste som seg selv, men har ikke samme begrep om hvem den neste, eller naboen, inkluderer. Noen utelukker de ikke-troende, og de som tror noe annet, eller dyrene, eller de som på ett eller annet vis er anderledes enn dem selv, - men har allikevel en idé om at kjærligheten er inkluderende. Ofte agerer og reagerer vi utifra frykt, heller enn fra kjærlighet.Å slukke frykten, å uttrykke kjærligheten.

Timorem extinguere, amorem exprimere.


- å hoppe i fallskjerm er en måte å gjøre det på :-)
Et skritt i riktig retning er å elske hoppet mer enn man frykter fallet. 


Her er jeg over Vestfold, i tandemhopp med instruktør Brendan fra Tønsberg Fallskjermklubb. Fotograf: Børre, fra samme klubb.
Jeg landa på bakken i god behold, og for hver nye utfordring som møter meg forsøker jeg å gjøre det samme :-)

.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...